Luxovani po 22:30

Diskuze o všem, co se týká Nové Harfy. Bydlení, zábava, dotazy, nápady, poznámky...

Luxovani po 22:30

Příspěvekod hb » pát 05 úno, 2010 08:03

Chtela jsem se zeptat, jestli tu existuje jeste nekdo takovy jako muj soused. Vetsina z nas si tu stezuje, ze steny jsou tak tenke, ze je slyset televize, hlasity hovor, kazde splachnuti toalety. Vcera v noci si soused vzpomel, ze by si mohl zapnout vysavac, vyluxovat, vyprat atd. Zkratka udelat velky uklid. Kdyz jsem ho pred 23 hodinou sla pozadat, aby prestal luxovat,divil se. Pry ho nenapadlo, ze je to slyset. Luxovani nechal, ale ostatni praci nejspis musel dokoncit. Do pulnoci se nedalo pres "stehovani nabytku" spat. Me osobne nenapadne po 20. hodine zapnout pracku natoz vysavat. S ohledem na ostatni vsechno, co dela hluk, odkladam na dobu, kdy to bude okoli nejmene obtezovat.
Rada bych pozadala vsechny takove nocni pracanty, aby si uvedomili, ze zapnuta pracka, mycka i jen soupani zidli, v jakemkoliv patre, je slyset tak, jako by to bylo ve vedlejsim pokoji.
Dekuji
hb
Spolubydlící
Spolubydlící

Dům: G
Pohlaví: Žena

Re: Luxovani po 22:30

Příspěvekod sulthan » pát 05 úno, 2010 08:58

Nemelo by to byt slyset. Zalezi na individualni hlasitosti vysavace, pracky apod. Pokud je clovek schopen sam usnout, kdyz ma pracku pustenou ve vedlejsim pokoji, tak k sousedum by to nemelo byt slyset nejak o moc vic.
sulthan
Agent B1
Agent B1

Dům: B
Pohlaví: Muž

Příspěvekod sagraria » pát 05 úno, 2010 09:17

kolik z nas ma doma plovouci podlahu a ne koberce? v dnesni dobe... vetsina? z toho, co ztlumil koberec, tak, ze nebylo az tak slyset - např. chuze, pady predmetu, plovouci podlaha udela rany jako z dela. "moderni" interier - tj. bez kobercu, zavesu, zaclon - je na tom z hlediska tlumeni zvuku hur, nez "tradicni". coz neni obhajoba kvality zvukove izolace na NH, ale jen poznamka, ze k tomu "hluku" castecne napomahame sami - vcetne mne.
sagraria
Soused
Soused

Příspěvekod hb » pát 05 úno, 2010 10:23

sulthan píše:Nemelo by to byt slyset. Zalezi na individualni hlasitosti vysavace, pracky apod. Pokud je clovek schopen sam usnout, kdyz ma pracku pustenou ve vedlejsim pokoji, tak k sousedum by to nemelo byt slyset nejak o moc vic.

Bohuzel je to slyset a hodne.
Pokud nekdo spi, ze ho neprobudi ani rana z dela primo u hlavy, je stastny clovek. Ja osobne s pustenou prackou neusnu.

Myslim si, ze je to na ohleduplnosti sousedu.
hb
Spolubydlící
Spolubydlící

Příspěvekod Kubicek » pát 05 úno, 2010 10:36

ja osobne usnu i kdyz sousedum rve tv za stenou :) nemam problem spat kdekoliv.. jen je neprijemne to usinani :) NIcmene vysavac sem krom vrtajicich sousedu od nikoho vecer neslysel, mycku si myslim, ze by slyset byt nemelo , pracku jen kdyz odstreduje. Preci jenom hlucnost mycky byva do 52dB - coz je pruzvocnost normy - takze by nemela byt slyset vubec.
Kubicek
Soused
Soused

Dům: A
Obyvatel NH: Ověřený

Příspěvekod sulthan » pát 05 úno, 2010 11:09

Presne o tom mluvim... stare tatramatky byly slyset v panelaku na cely barak, ale dnesni pracky a vysavace jsou porad tissi a tissi. Muj vysavac, kdyz ho nepustim na plny vykon, k sousedum urcite slyset nebude.
sulthan
Agent B1
Agent B1

Příspěvekod Kubicek » pát 05 úno, 2010 11:13

zadny moderni vysavac co nepobezi na full vykon nebude slyset :) (pokud si ho nekdo teda nevytuni)... a ta pracka bude asi jen pri tom odstredovani -
Kubicek
Soused
Soused

Příspěvekod sagraria » pát 05 úno, 2010 11:31

to Kubicek + sulthan: nakonec to vypada, ze hb dela z komara velblouda... :( . ne kazdy si do noveho bytu porizoval nove vybaveni. nevsimli jste si, s cim vsim se lide stehovali? pro me bylo v nekterych pripadech hodne prekvapujici, co za vetes se nekdy z aut sklada. a nejen na NHIII, protoze ve vsech etapach je dost pohyb.
sagraria
Soused
Soused

Příspěvekod kat » pát 05 úno, 2010 13:43

taky občas večer slyším vysavač. většinou to netrvá dlouho, ale je to dost nepříjemné. sama se snažím tyhle hlučné věci nedělat brzo ráno a večer, ale občas se mi taky podaří něco zašpinit a vyluxovat to potřebuju hned. takže v rámci nějaké slušnosti je to ok. spíš mi přijde neohledné bušení, klepání a buhví jaké stavební práce/úpravy bytu brzo ráno nebo o víkendech. chápu, že spousta lidí na NH 3 ještě není úplně zabydlená (taky jsme si ještě nevybrali sedačku), ale měli by nad tím trochu přemýšlet.
mám pocit, že komentáře na webu moc nepomůžou, protože sem chodí sousedé, kteří mají podobný názor. ti, kteří ten rámus dělají, sem nechodí :(
Vaše sousedka Katka
kat
Soused
Soused

Příspěvekod sulthan » pát 05 úno, 2010 14:00

Ja to samozrejme nehci zlehcovat, taky normalne behem noci neluxuju. Ale treba tu pracku si naridim aby zacla prat kolem pate rano a kdyz vstanu, aby bylo doprano... Problem nebudou tyhle aktivity, jako spis spatna izolace.
sulthan
Agent B1
Agent B1

Příspěvekod hb » pát 05 úno, 2010 14:39

sulthan píše:Ja to samozrejme nehci zlehcovat, taky normalne behem noci neluxuju. Ale treba tu pracku si naridim aby zacla prat kolem pate rano a kdyz vstanu, aby bylo doprano... Problem nebudou tyhle aktivity, jako spis spatna izolace.

Pokud mas tichy typ, tak by to nemuselo byt slyset.
Ja jsem si kupovala novou pracku pred 2 roky co jsem se stehovala. Je ticha, ale stejne bych ji na noc nezapnula uz jen z toho pocitu, ze ja ji slyset nemusim, ale sousedi kolem ano.

Pripada mi standart, ze od 22:00 do 6:00 je nocni klid a mela bych se zdrzet vsech hlucnych praci a vseho, co zpusobuje nadmerny hluk.
Ve vyjimecnem pripade, jako prevrhnuti kvetinace a okamziteho vyluxovani, to chapu. Jenze to je chvilka a netrva to dve hodiny.
hb
Spolubydlící
Spolubydlící

Příspěvekod Marhaba11 » pát 05 úno, 2010 15:08

A to jeste nemate sousedku ktera denne hraje doma na telce hry pres wiicko.... to je jeste horsi nez vysavac, pracka ... ty zvuky jako hou , haaa a podobne a jeste jsou podkresleny hudbou o dvou taktech je strasne poslouchat ... A to nemluvim ani o tom jak je hlucha kdyz se diva na telku.. Hold v druhem patre v byte 215 se zvuk hure siri a musi se to dat poraaaaaaadne nahlas.... :D :D . Jednou mi ale dojdou nervy a uderem 22.00 udelam rychlou navstevu a s pani si promluvim ....
A jestli to cte ... coz pochybuji ,,, tak at se zamysli ...
Marhaba11
Spolubydlící
Spolubydlící

Příspěvekod hajka » pát 05 úno, 2010 17:31

Marhaba11 píše:A to jeste nemate sousedku ktera denne hraje doma na telce hry pres wiicko.... to je jeste horsi nez vysavac, pracka ... ty zvuky jako hou , haaa a podobne a jeste jsou podkresleny hudbou o dvou taktech je strasne poslouchat ... A to nemluvim ani o tom jak je hlucha kdyz se diva na telku.. Hold v druhem patre v byte 215 se zvuk hure siri a musi se to dat poraaaaaaadne nahlas.... :D :D . Jednou mi ale dojdou nervy a uderem 22.00 udelam rychlou navstevu a s pani si promluvim ....

osobně bych nečekala na rupnutí nervů...u mě vždycky, což zaklepávám, zabralo, když jsem zazvonila a požádala...:)
hajka
Agent D2
Agent D2

Dům: D

Příspěvekod Marhaba11 » pát 05 úno, 2010 17:44

no to u nasi sousedky neplati ,... bohuzel ...
Marhaba11
Spolubydlící
Spolubydlící

Příspěvekod Delije » pát 05 úno, 2010 21:45

Marhaba11 píše:no to u nasi sousedky neplati ,... bohuzel ...

Vážený pane,
pokud byste jako slušný soused přišel a vysvětlil nám, co Vám vadí, jistě bychom se nad tím, jak píšete, zamysleli. A vzhledem k tomu, že je v našem zájmu mít dobré sousedské vztahy, bychom řešení našli.
Namísto toho jsme jednou ve schránce našli anonymní dopis a nyní tyto stížnosti na webovém fóru.
Ano, evidentně nejsme bezchybní sousedé, měli v bytě party, která byla hlučná a po které následoval Váš vzkaz ve schránce. Kdybyste však dopis podepsal, věřte, že bychom se Vám přišli omluvit. Ono by stačilo i zazvonit u dveří a vysvětlili bychom si to. Vaše výtky i přes to bereme v potaz.
Pokud budete mít příště pocit, že nějakým způsobem narušujeme Váš klid, stavte se.
S přáním všeho dobrého, obyvatelé bytu 215.
Delije
Zvědavec
Zvědavec

Příspěvekod Katika » pon 08 úno, 2010 12:11

hajka píše:
Marhaba11 píše:A to jeste nemate sousedku ktera denne hraje doma na telce hry pres wiicko.... to je jeste horsi nez vysavac, pracka ... ty zvuky jako hou , haaa a podobne a jeste jsou podkresleny hudbou o dvou taktech je strasne poslouchat ... A to nemluvim ani o tom jak je hlucha kdyz se diva na telku.. Hold v druhem patre v byte 215 se zvuk hure siri a musi se to dat poraaaaaaadne nahlas.... :D :D . Jednou mi ale dojdou nervy a uderem 22.00 udelam rychlou navstevu a s pani si promluvim ....

osobně bych nečekala na rupnutí nervů...u mě vždycky, což zaklepávám, zabralo, když jsem zazvonila a požádala...:)

My mame tento problém v 4 p. byt číslo 421, je to zúfale, v noci z piatka na sobotu, hrali nejakú hru ešte o 5 ráno a samozrejme majú to zapojené na super repro sústavu. Tak popri púštaní hudby bolo počuť aj hranie. V sobou v noci o 1:15 sme si šli s nimi pokecať, samozrejme nikto neotvoril, ale zdá sa, že pochopili, pretože zrazu bolo ticho. Zdás sa mi, že to robia už vedomé. Tak isto máme wiičko, ale dá sa to používať aj v normálnej tichosti, nepotrebujem tým obťažovať okolie.
Katika
Zvědavec
Zvědavec

Příspěvekod kat » pon 08 úno, 2010 14:44

Katika píše:
hajka píše:

My mame tento problém v 4 p. byt číslo 421, je to zúfale, v noci z piatka na sobotu, hrali nejakú hru ešte o 5 ráno a samozrejme majú to zapojené na super repro sústavu. Tak popri púštaní hudby bolo počuť aj hranie. V sobou v noci o 1:15 sme si šli s nimi pokecať, samozrejme nikto neotvoril, ale zdá sa, že pochopili, pretože zrazu bolo ticho. Zdás sa mi, že to robia už vedomé. Tak isto máme wiičko, ale dá sa to používať aj v normálnej tichosti, nepotrebujem tým obťažovať okolie.

bydlim ve 428, ale nic jsem neslysela. no ale nesousedim primo. zatim jsem neslysela zadnou party ani zadnou hudbu (krome jedne male vyjimky), ale slysim televizi, rozhovory, buseni a stehovni nabytku. nejhorsi je to buseni (asi od bot ci co), protoze nevim odkud to chodi. nikdy jsem v panelaku nebydlela, tak nevim jake maji ty zvuky pravidla :roll:
jinak muzu uklidnit sousedy, ze zadne vicko nebo jak se to jmenuje nemam, ani jine podobne nesmysly... ale nejakou party chystam na brezen angel7.gif
Vaše sousedka Katka
kat
Soused
Soused

Příspěvekod Kubicek » pon 08 úno, 2010 15:48

ja si WII chci poridit az casem :D tak se teste sousedi :twisted:
Kubicek
Soused
Soused

Příspěvekod jm » pon 08 úno, 2010 16:57

samozřejmě neomlouvám vysávání podlahy v noci, ale dodávám jen to, co bezdětní nemohou vědět. vysavač se také používá pro vysávání nudlí u mimin, a pokud má dítě rýmu a nemůže kvůli tomu spát, tak holt není zbytí a musí se to odsát i v noci. je to ovšem jen chvilková záležitost.
jm
Soused
Soused

Příspěvekod Kubicek » pon 08 úno, 2010 17:00

to neznam, ze se pouziva u mimin na nudle,ale to asi nebezi na plny vykon ne?? tudiz by nemel byt slyset aspon ne moc..
Kubicek
Soused
Soused

Příspěvekod sagraria » pon 08 úno, 2010 17:11

jm píše:samozřejmě neomlouvám vysávání podlahy v noci, ale dodávám jen to, co bezdětní nemohou vědět. vysavač se také používá pro vysávání nudlí u mimin, a pokud má dítě rýmu a nemůže kvůli tomu spát, tak holt není zbytí a musí se to odsát i v noci. je to ovšem jen chvilková záležitost.

odsavani se asi rozlisi na prvni poslech... alespon to mimino, na kterem jsem tuto akci nekolikrat videla, pokazde zacalo "kricet" jen se vysavac objevil na scene, a vydavalo zvuky takove intenzity, ze mozna prehlusilo vysavac.
sagraria
Soused
Soused

Příspěvekod Makra » pon 08 úno, 2010 17:47

Odsávačka na vysavači, to je záležitost max 1- 3 minut na nejnižší výkon, to rozhodně nikoho neruší, ani nevzbudí !!
Makra
Soused
Soused

Dům: D

Příspěvekod kat » pon 08 úno, 2010 23:50

jm píše:samozřejmě neomlouvám vysávání podlahy v noci, ale dodávám jen to, co bezdětní nemohou vědět. vysavač se také používá pro vysávání nudlí u mimin, a pokud má dítě rýmu a nemůže kvůli tomu spát, tak holt není zbytí a musí se to odsát i v noci. je to ovšem jen chvilková záležitost.

to bych spis slysela dite :D :D ale jinak jako for je to dobry
Vaše sousedka Katka
kat
Soused
Soused

Příspěvekod sulthan » úte 09 úno, 2010 00:34

Jen tak mimochodem, zrovna slysim odstredujici pracku, je 30 minut po pulnoci :) Ale hlavu mam skoro u steny a urcite by mi to nebranilo v usnuti. Nevim ovsem z jak velke je to vzdalenosti ;)
sulthan
Agent B1
Agent B1

Příspěvekod sagraria » úte 09 úno, 2010 00:41

sulthan píše:Jen tak mimochodem, zrovna slysim odstredujici pracku, je 30 minut po pulnoci :) Ale hlavu mam skoro u steny a urcite by mi to nebranilo v usnuti. Nevim ovsem z jak velke je to vzdalenosti ;)

to neni pracka, jede to uz cca hodinu v kuse. ja tak dobre nervy nemam, aby mi to nevadilo-
sagraria
Soused
Soused

Příspěvekod sulthan » úte 09 úno, 2010 01:14

Potvrzuji, jede to... Ja to mam nastesti jen lehce...
sulthan
Agent B1
Agent B1

Příspěvekod sagraria » úte 09 úno, 2010 01:20

sulthan píše:Potvrzuji, jede to... Ja to mam nastesti jen lehce...

viz SZ
sagraria
Soused
Soused

Příspěvekod fapi » ned 14 úno, 2010 21:39

Presne tak. Taky slysim vse-slysim sousedy mluvit, slysim je vysavat, nelze neslyset jejich male dite, jak divoce jezdi v choditku sem a tam nebo jak bezi a dupe... Cely byt mi vibruje pri jakemkoli prani. Bohuzel neprehanim. Hodne sily vsem s podobnymi problemy :)
fapi
Zvědavec
Zvědavec

Příspěvekod kat » pon 15 úno, 2010 11:35

fapi v jakém domě bydlíte? všimla jsem si, že dost příspěvků pokud jde o hluk je z NH III. ráda bych s tím něco udělala, protože mi nepřijde normální, že za ty peníze, co jsme zaplatili, máme papírový panelák. čím více nás bude, tím lépe.
Vaše sousedka Katka
kat
Soused
Soused

Příspěvekod Kubicek » pon 15 úno, 2010 12:06

vypada dle popisku, ze je z NHI.
Kubicek
Soused
Soused