Galerie Harfa

Diskuze o všem, co se týká Nové Harfy. Bydlení, zábava, dotazy, nápady, poznámky...

Re: Galerie Harfa

Příspěvekod kat » stř 24 úno, 2010 09:52

a co je to prekvapko? takovy natahovani ve stylu neco pro tebe mam, ale dam ti to az zitra, me fakt nebavi... s tim rozdilem, ze to uvidime az na podzim/v zime :(

tomtom píše:Jen co se týká překvápka, tak zatím je nejisté i když už je naprojektované a naplánované, možná se opozdí a nebude součástí otevření Galerie. To víte všechno stojí peníze. A pokud to klapne, máme se na co těšit! :))

europa.it píše:Ahoj všichni,

tak jsem se konečně dostala na to, abych si aspoň částečně prohlédla stránky Galerie Harfy. Konkrétně mně se líbí, že se na Vysočanech staví nové centrum (teda až na to, že jedno super shopping centrum mám hned u práce a druhé bude kousek od baráku = díky nákupním lákadlům asi vážně zbankrotuju a pro dluhy mě zavřou) :-), třeba i proto, že by měla - čistě teoreticky - stoupnout hodnota našich nemovitostí... :-))

Každopádně velikost Galerie Harfy se téměř rovná Palladiu v centru města a to i v poměru retailových a kancelářských ploch k celkovým metrům. Galerie sice bude profitovat z O2 arény, ale na druhou stranu tolik návštěvníků jako Palladium, kde nakupuje horda horda horda cizinců, mít nemůže... Teda aspoň podle mě. I kdyby veškerých svých avizovaných 61 500 metrů čtverečných pronajali (na webu tvrdí, že ano), asi nebude lehké výnosy pokrýt náklady. Můžeme relativně dobře odhadnout, za kolik jednotlivé plochy pronajali (tudíž výnosy celého obchodního centra), ale už je mnohem těžší odhadnout, kolik mají půjčeno a za jakých podmínek (to je obchodní tajemství, tkeré bohužel neznám). :-) A když to odhadnout zkusím, tak mi příjmy prakticky pokrývají náklady na půjčku. Takové centrum má ale samozřejmě mnoho dalších nákladů... (no, ale musím uznat, že i jsou možné příjmy nejen z pronájmu). Ale určitě je zachrání to avizované překvapení od Agenta tomtoma :-)) Škoda, že tam nebudou aspoň dva kinosály. P. S. Že Fénix půjde do kytek je asi jasnačka.

Jen tak pro info: na netu jsem se dočetla, že SAZKU stála SAZKA resp. O2 Arená 8 000 000 000 korun a že ročně splácí 600 000 000 korun (ale nevím, zda těch šestset milionů je anuita nebo opravdové roční umoření)

Zdravím,

europa.it
Vaše sousedka Katka
kat
Soused
Soused

Dům: A
Pohlaví: Žena

Předchozí

Zpět na Obecná diskuze