plastová okna - profukují

Obecně o Nové Harfě I...

plastová okna - profukují

Příspěvekod snowbee » pon 07 led, 2008 01:51

Zjistil jsem, že plastová okna na určitých místech profukují studený vduch. Je to například v místech kde je otvírání. Stačí k tomu blíže dát ruku a cítim jak jde chlad. Prosím ověrte, zda-li nemáte někdo stejný problem ?

Rád bych také získal nějaké info o těch oknech, co je to za typ a kdo je výrobcem ? víte někdo ?

Nedivil bych se, kdyby to byly ty nejlevnější okna na trhu, vše tomu tak nasvědčuje. Stačí se třeba podívat na kliky a dveře od venkovních komor, které jsou snad z papíru.
snowbee
Soused
Soused

Příspěvekod jm » pon 07 led, 2008 08:40

dodavatelem oken jsou AQ okna, kontakt na ně je tuším v manuálu. když se podíváš na těsnění tak zjistíš, že je místy naříznuté a kousek tam chybí. nmám to ověřené, ale mám pocit že je to schválně kvůli tomu aby měla kudy odcházet vlhkost a bylo zaručeno alespoň nějaké proudění vzduchu, ale je to jen moje domněnka (třeba mi to Petr potvrdí nebo vyvrátí). předpokládám, že např. po 2-3 letech bude možné těsnění dolepit (případně vyměnit). zkus tedy vystopovat zda ti okna profukují právě těmito průduchy kde chybí těsnění, nebo zda to je i jinde.
jinak dle mého názoru to rozhodně nejsou zrovna kvalitní okna. u rodičů dělali výměnu oken za plastová a rozhodně to nebyla ta z nejdražších a na první pohled je vidět kvalitativní rozdíl. např. rámy jsou bytelnější a v ceně měli i systém díky kterému můžeš balkónové dveře zvenku zacvaknout aby se neotevíraly a zároveň se zase dostaneš dovnitř. což je velice praktická věc když chceš něco dělat na balkóně nebo na zahrádce a nechceš aby ti šel dovnitř studený vzduch nebo např. kouř.
jm
Soused
Soused

Příspěvekod snowbee » pon 07 led, 2008 09:47

Tak díky za info. Zřejmě to bude schválně tím těsněním, což by odpovídalo místům ze kterých je to cítit. Pokusím se na netu najít nějaký ceník ohledně AQ oken.
Prosím napište sem někdo zda-li vám také někde profukují či nikoliv.
snowbee
Soused
Soused

Příspěvekod Petr » pon 07 led, 2008 11:52

To JM: chybějíci kousky těsnění jsou v pořádku - takhle jsou ta okna opravdu konstruovaná. Ani si nemyslím, že by byly nějak mimořádně nekvalitní - prostě normální okna od AQ.
Profukování kolem oken - nemůžete například digestoří vytvářet v bytě podtlak? - pak by "byt nasával" přes netěsnosti oken vzduch zvenčí...
Petr
Soused
Soused

Dům: F
Pohlaví: Muž

Příspěvekod jm » pon 07 led, 2008 12:26

2 petr :: digestoř nám skutečně podtlak v bytě způsobuje, ale o tom víme a vždy když digestoř zapínáme, tak otevíráme okno. já s tím "chybějícím" těsněním problém nemám, naopak jsem ráda že byt alespoň trochu větrá. jinak co se táká kvality - je to asi standartní kvalita jakou AQ okna dodávají, o tom se nebudu přít. spíš jsem tím chtěla říct, že rozhodně existují i kvalitnější okna. ale uznávám, že jsem laik a nijak zvlášť jsem po tom nepátrala :-). hlavně tedy že okna plní svou funkci.
a ještě jeden dotaz - mělo by se těsnění časem dolepit nebo by to takto s chybějícími kousky mělo zůstat pořád?
jm
Soused
Soused

Příspěvekod snowbee » pon 07 led, 2008 16:39

Opravdu jsou to okna od firmy AQ?
Mi je divný, že na svých stránkách, kde mají uvedený reference
projektů, tam nikde Nova Harfa není.
viz:http://www.aqokna.cz/reference.asp

Vzhledem k velikosti zakázky pochybuji, že by se tím nechtěli chlubit.
snowbee
Soused
Soused

Příspěvekod bohu » pon 07 led, 2008 19:57

Profukovani okolo oken jsem resila pred vanocemi. Menili mi poskrabana skla a kdyz jsem zminila, ze mi okolo fouka studeny vzduch, pan z AQ oken mi je behem par minut seridil. Musel v nich neco dotahnout a problem byl vyresen. Doporucuji se obratit na reklamacni oddeleni, oni by meli k vam domu nekoho poslat. Nemyslim, alespon podle me zkusenosti, ze by to u vas melo byt jinak.....
bohu
Soused
Soused

Příspěvekod ptolemai » pon 07 led, 2008 21:42

Zdravim, prefukujuce okno v spalni som riesil aj ja. Na uvod musim povedat, ze od doby kedy som nahlasil reklamaciu do doby, kedy prisiel niekto z AQ uplynulo "pouhych" 41 dni. A to som ich este urgoval!!!Klasika. Kaderabek sa vyhovaral na AQ, AQ zase na Prummstav, ti zase na Finep a dokola... |Chlapek z AQ tam nieco dotiahol a problem je vyrieseny.. Hmm az na to , ze som si nedavno vsimol,ze mi prefukuje na spodku balkonovych dveri.. :-((
ptolemai
Zvědavec
Zvědavec

Příspěvekod vlada » úte 29 led, 2008 17:15

Ahoj sousedé,

přidávám zkušenost s plast. okny. Ještě že není holomráz... Největší problémy (profukování) způsobuje nejvýše položené okno s pákovým zavíráním po straně - to snad ani fyzikálně není možné, aby se dalo neprodyšně zavřít.
Myslíte poptat se u dodavatele nebo u FINEPu?
V.
vlada
Zvědavec
Zvědavec

Příspěvekod doriann » úte 29 led, 2008 18:08

zdravim,
me jedno okno v obyvaku netesnilo a to ani po serizeni, tak ho vymenili. byl to 3 mesice trvajici porod, protoze kdyz uz prinesli novy okno, tak zjistili ze nesedi do ramu, ze vyrobili omylem jinak velky atd.
kazdopadne taky profukovalo a byl slyset hluk z venku /kdyz jsem se o okno oprel, bylo ticho :-))/. Nejdriv se mi pan z AQ snazil namluvit ze je to normalni, pak uznal ze keca kraviny. Kdyz jsem to okno otevrel, bylo videt ze je prohnuté. Ted uz je to ok.
R:
doriann
Spolubydlící
Spolubydlící

Příspěvekod na-in » stř 13 úno, 2008 20:37

Bydlím v E2 a také fouká studený vzduch z okna v ložnici. Reklamovala jsem to, par krát i volala, ale zatím nikdo nedorazil:(
na-in
Zvědavec
Zvědavec

Re: plastová okna - profukují

Příspěvekod davidos » úte 13 dub, 2010 12:14

Dobrý den, sice nejsem obyvatel nové harfy ale potřebuji nějakou firmu, která se zabývá montáží a prodejem plastových oken. chceme si do bytu v praze pořídit nová okna a nevíme jakou firmu vybrat. Myslíte, že tato firma na plastová okna, kterou jsem našel na internetu bude spolehlivá s kvalitními okny ? děkuji :-)
davidos
Zvědavec
Zvědavec

Re: plastová okna - profukují

Příspěvekod neubaedm » stř 14 dub, 2010 13:50

Zdravím davidos,
jestli ti někoho můžu doporučit tak by to byla firmička PKS okna, sídlo má sice na vysočině ale vzorkovnu se zastoupením najdeš i tady v praze na koněvovce..
Mám od nich jak plastová v domě tak i dřevěná okna na chalupě (komor si vyber kolik budeš chtít :D ) Nikdy s nima nebyl žádný problém, dokonce i po záruční servis byl bezproblémovej a udělali mi ho grátis když se vraceli na firmu... Polepy, který si vybereš budou ve finále takový jaký jsi chtěl, nebo si zvolíš bílé ( lepší cena samozřejmě ). Shodou okolností, pokud to stihneš vystavují teď na veletrhu IBF v Brně.
odkaz na webovky www.pksokna.cz tam najdeš přesnou polohu zastoupení v praze.
¨S pozdravem.
neubaedm
Zvědavec
Zvědavec

Dům: B
Pohlaví: Muž

Zpět na Obecná diskuze